21 de novembre 2008

Divendres 21, 22h. (Teatre Monumental)

La clase

Entre les murs (França, 2008).

Cartell

FITXA:

Director: Laurent Cantet

Guió: Laurent Cantet

François Bégaudeau i Robin Campillo

inspirat en la novel·la “Entre les murs” de François Bégaudeau.

Producció: Carole Scotta

Caroline Benjo

Barbara Letellier i Simon Arnal

Intèrprets: François Bégaudeau (François), Vincent Caire, Olivier Dupeyron, Patrick Dureuil, Frédéric Faujas, Laura Basqueda, Juliette Demaille, Dalla Doucoure, Esmeralda Ouertani i Franck Keïta.

Fotografia: Pierre Milon

Muntatge: Robin Campillo

Vestuari: Marie Le Garrec

Durada: 128 min, color

SINOPSI:

Fotograma

S’inicia un nou curs en un institut situat en un barri conflictiu de França. En François és professor i està ple de bones intencions i preparat, com el seus companys, per oferir una bona educació que faci front al desencís.

Fotograma

Les cultures i les actituds s’enfronten a l’aula, com si fos un microcosmos de la França d’avui.Els adolescents són divertits i estimulants, però poden tallar d’arrel l’entusiasme d’un professor.

NOTES DE PRODUCCIÓ:

La pel·lícula ha guanyat la Palma d’or al Festival de Cannes de 2008. La clase (Entre les murs) és un drama de producció francesa de 124 minuts de durada, dirigit per Laurent Cantet. Amb guió del mateix Cantet, de François Bégaudeau i de Robin Campillo sobre una novel·la de François Bégaudeau, el qual també interpreta com a actor principal el professor François, recull les seves experiències personals. La resta d’actors són alumnes d’un institut francès que s’interpreten a ells mateixos. El director explica que la pel·lícula recull la vida d’una comunitat de vint-i-cinc persones que no han escollit estar juntes, però que treballaran entre quatre parets durant tot l’any escolar, aportant el seu propi món, cultura i conflictes dins els murs de la classe.

EL DIRECTOR:

El Director

Laurent Cantet, nascut a França l’any 1961 , va dirigir Recursos humanos l’any 1999, que va obtenir el Premi Nous Directors del Festival de San Sebastián, i també el Cèsar a la Millor Primera Pel·lícula. Després dirigirà El empleo del tiempo el 2001, que va obtenir el Lleó d’Or a Venècia. L’any 2005 va realitzar Hacia el sur. És un dels directors francesos novells més reconeguts atesa la qualitat indubtable de la seva obra.