29 de novembre 2008

Dissabte 29, 22h. (Teatre Monumental)

El cant dels ocells

(Catalunya, 2008)

Cartell

FITXA:

Director: Albert Serra

Guió: Albert Serra

Productors executius: Montse Triola

i Lluís Miñarro

Imatge: Neus Ollé i Jimmy Gimferrer

So: Joan Pons i Jordi Ribas

Muntatge: Àngel Martín

Direcció artística: Jimmy Gimferrer

Intèrprets: Lluís Serrat Masanellas, Lluís Serrat Batlle, Lluís Carbó, Montse Triola, Mark Peranson i Victòria Aragonès.

Durada: 99 m

SINOPSI:

Fotograma

L’obra neix de la inspiració d’un paràgraf de la Bíblia, que descriu el llegendari viatge dels tres Reis d’Orient cap el portal de Betlem, on acaba de néixer el Messies. Explica el director que ha intentat dur a terme un treball eteri i abstracte, i que per ell els tres personatges estan desposseïts de característiques psicològiques, per tal de recollir la seva idea de fer una pel·lícula religiosa i que per això s’ha imbuït de l’esperit dels retaules de l’antiguitat.

NOTES DE PRODUCCIÓ:

El cant dels ocells, dirigida per Albert Serra, és una producció barcelonina de Luis Miñarro, amb guió del mateix Albert Serra. La fotografia és de Jimmy Gimferrer i Neus Ollé. La música, en clara referència al títol, és de Pau Casals. Amb la interpretació, d’actors no professionals, Lluís Carbó, Lluís Serrat Batlle, Lluís Serrat Masanelles, Montse Triola, i Mark Peranson. La pel·lícula va ser rodada a Islàndia, Fuerteventura i França, en localitzacions que el mateix director va buscar al Google Earth. S’ha pretès realitzar un cinema primitiu, fet amb la màxima senzillesa possible.

EL DIRECTOR:

El Director

Albert Serra neix a Banyoles l’any 1975. L’any 2001 funda la productora Andergraun Films. L’any 2002 escriu i dirigeix el seu primer llargmetratge, Crespià, the Film not the Village. Al 2003, escriu i produeix la peça teatral Setsuko, en homenatge a l’actriu fetitx de Yasujiro Ozu. El 2004, escriu Mi querido Bernard Berenson. La seva segona pel·lícula Honor de cavalleria (2006), va obtenir el Fipresci a la Biennale de Venècia i va ser presentada a Cannes, així com la seva tercera realització El cant dels ocells.