29 de novembre 2008

Dissabte 29, 19h. (Teatre Monumental)

Pas a nivell

(Catalunya, 2007)

Cartell

FITXA:

Director: Pere Vilà

Producció: Mar Vilà i Diego Rojas

Guió: Pere Vilà

Fotografia: Diego Dussuel

Muntatge: David Pérez

Intèrprets: Marc Homs, Mercè Compte, Joan Martí, Maite Buenafuente, Georgina Cardona, Cristina Cervià i Paula Vives.

Durada: 103 min

Format: 35mm

SINOPSI:

Fotograma

Marc és un noi que no sap com enfocar la seva vida un cop ha finalitzat la seva carrera universitària. Perdut en un mar de dubtes, acaba acceptant una curiosa feina en un poble turític on viu la seva àvia. La relació entre tots dos i una sobtada desgràcia faran que el noi comenci a prendre consciència de les seves decisions i iniciï el seu camí cap a la vida adulta.

NOTES DE PRODUCCIÓ:

Pas a nivell és la història d’una iniciació partint de la base dels nous adolescents, aquells joves que ja han superat la vintena, que han viscut sempre sota l’aixopluc dels pares, i que veuen com han de començar a caminar sols a la vida. Per rodar aquest film, Pere Vilà va comptar amb l’ajuda de la seva família, que va fer tot tipus de feines (producció, scripts, etc.) per poder-la acabar.

El director va començar a filmar traduint el guió en imatges i va aconseguir tres hores de pel·lícula. Segons comenta Vilà, va ser amb el procés d’edició de la pel·lícula que va acabar construint la història a través de les imatges filmades anteriorment, ja que va poder trencar la linealitat narrativa del seu guió.

La pel·lícula s’ha pogut veure als festivals de cinema de Donostia, de Gijón i de Tarragona. Actualment encara no té distribuïdora que l’estreni comercialment.

EL DIRECTOR:

El Director

Pere Vilà va estudiar cinema a la Universitat Calassanç de Barcelona. Allà va conèixer Joaquim Jordà, amb qui va col·laborar en l’escriptura d’alguns guions. L’any 2004 va guanyar un premi pel guió del curtmetratge Los peces del rio Leteo, que li va permetre la realització del curt i, més endavant, guanyar el premi al Millor curt que atorga la Fundació Elsa Peretti. Els diners d’aquest premi són els que han servit per finançar Pas a nivell.

Actualment Pere Vilà està preparant una sèrie de televisió.