27 de novembre 2008

Dijous 27, 22h. (Teatre Monumental)

A ciegas

Blindness (Canadà-Brasil-Japó, 2008)

Cartell

FITXA:

Director: Fernando Meirelles

Producció: Andrea Barata Ribeiro,

Niv Finchman, Sonoko Sakai

Guió: Don Mckellar

Música: Marco Antonio Guimarfes ( Utaki )

Muntatge: Daniel Rezende

Direcció artística: César Charlone

Intèrprets: Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover, Gael Garcia Bernal, Alice Braga, Don McKellar i Sandra Oh.

Durada: 120 min

Web : www.blindness-themovie.com

Format: 35mm / color

SINOPSI:

Fotograma

Un home que condueix de la feina cap a casa queda repentinament cec. De mica en mica, totes les persones amb les quals s’ha creuat van perdent la vista repentinament i el pànic i la paranoia es va extenent entre la gent. Els afectats per aquesta estranya epidèmia són clausurats en un psiquiàtric abandonat. Allà, un grup de set persones iniciarà una fuga cap a una ciutat devastada on creuen que hi ha la seva darrera esperança.

NOTES DE PRODUCCIÓ:

La pel·lícula està basada en el llibre del Premi Nobel José Saramago Assaig sobre la ceguera. Durant molts anys Saramago havia rebutjat totes les propostes que li feien per portar el llibre a la pantalla. Deia que en ser un llibre violent sobre la degradació social no volia que caigués en mans equivocades. Don McKellar, el guionista, el va convèncer pel fet que no treballaven per un gran estudi i per tant, tindrien llibertat creativa. Aleshores Saramago va acceptar. El gran repte de traslladar el llibre a la pel·lícula és que els lectors, com la majoria de personatges del llibre, són cecs a tot excepte a allò que els explica la dona del metge, que és l’única que pot veure-hi. Al film, el punt de vista canvia perquè els espectadors es converteixen en vouyeristes de l’horror, com la dona del metge.

EL DIRECTOR:

El Director

Fernando Meirelles va néixer a Sfo Paulo l’any 1955. A la Universitat es va començar a interessar pel cinema i juntament amb uns amics va fundar la productora Olhar Eletrgnico, amb la qual va elaborar molts programes televisius. El 1997 va llegir la novel·la Ciudad de Dios i va fer el salt a la direcció. El film a ser presentat al Festival de Cannes i als Òscars. El seu segon film va ser l’adaptació de El jardinero fiel, que va aconseguir un Òscar. Blindness és la seva tercera pel·lícula.