23 de novembre 2008

Diumenge 23, 22h. (Teatre Monumental)

Déjame entrar

Låt den rätte komma in (Suècia, 2008)


Cartell

FITXA:

Direcció: Tomas Alfredson

Guió: John Ajvide Lindqvist

Producció: John Nordling i Carl Molinder

Intèrprets: Kåre Hedebrant (Oskar), Lina Leandersson (Eli), Per Ragnar (Håkan), Henrik Dahl (Erik), Karin Bergquist (Yvonne), Peter Carlberg (Lacke), Ika Nord (Virginia), Mikael Rahm (Jocke), Anders T. Peedu (Morgan) i Pale Olofsson (Larry).

Fotografia: Hoyte Van Hoytema

Muntatge: Dino Jonsäter i Tomas Alfredson

Disseny de producció: Eva Norén

Música: Johan Söderqvist

Vestuari: Maria Strid

Durada: 114 min

Format: 35 mm / color

SINOPSI:

Fotograma

Oskar és un noi de 12 anys que pateix contínuament maltractaments dels seus companys de classe. Un dia coneix Eli, una nena de la seva mateixa edat. Però Eli és una nena misteriosa: és molt seriosa, és pàl·lida, només surt de nit i aparentment no li afecten les temporades de les gelades. Una sèrie de desaparicions i assassinats coincideixen amb la seva arribada.

NOTES DE PRODUCCIÓ:

El film ha arrasat allà on ha anat. Premi a la Millor pel·lícula al Festival de Tribeca, Millor pel—lícula i Millor fotografia al Festival de Goteborg, i durant el darrer Festival de Sitges va rebre el Meliès d’Or. També compta amb un Meliès de Plata d’un festival suís.

El film, dirigit per Tomas Alfredson, recrea l’amistat i l’amor entre un nen solitari i assetjat d’un barri de les rodalies d’Estocolm i la seva veïna, una nena que es comporta d’una manera estranya i que resulta ser una vampira. Alfredson ha adaptat la novel·la de John Ajvide Lindqvist Déjame entrar per, a banda d’explicar una història de vampirs, aprofitar per mostrar el teló de fons de la Suècia més grisa, les dures condicions socials, la violència i l’assetjament dels anys 80.

Kare Hedebrant i Lina Leandersson protagonitzen aquesta història romàntica, amb violència, elements sobrenaturals i un desenllaç feliç, que passa durant l’hivern de 1982 en un suburbi d’Estocolm.

EL DIRECTOR:

El Director

Tomas Alfredson va néixer a Estocolm l’any 1965. Cineasta autodidacta, ha desenvolupat bona part de la seva carrera a la televisió i en publicitat al seu país natal. Let the right one in és el seu quart film després de Four Shades of Brown, que va guanyar nombrosos premis locals i internacionals.