25 de novembre 2008

Dimarts 25, 22h. (Foment Mataroní)

Weekend

(França, 1967)

Cartell

FITXA:

Direcció: Jean-Luc Godard

Guió: Jean-Luc Godard

Intèrprets: Mirellie Darc, Jean Yanne, Jean-Pierre Kalfon, Yves Beneyton, Valerie Lagrange, Jean-Pierre Léayd, Juliet Berto, Anne Wiazembsky.

Fotografia: Raoul Coutard

Muntatge: Agnes Guillemot

So: René Levert

Durada: 105 min, color

Format: 35 mm

SINOPSI:

Fotograma

Una jove parella surt de casa per passar el cap de setmana al camp. Els espera un terrible embús que sembla més aviat un malson. En fugir-ne, enlloc de trobar-se al camp, es veuen involucrats en una guerra civil promoguda per revolucionaris, caníbals i assassins.

NOTES DE PRODUCCIÓ:

Els crèdits inicials ja donen una idea del que pot passar: "una pel·lícula trobada a la brossa". El film és una fàbula apocalítica, desencantada i satírica, narrada com si és tractés del viatge de dos Gullivers contemporanis i carrega de forma furibunda sobre el colapse de la societat occidental de finals dels anys seixanta: la societat de consum, la burgesia acomodada i el capitalisme. Rodada l'any 1967, anticipa en cert manera el que passaria l'any següent a les principals ciutats del món quan els joves descontents van sortir al carrer.

I com sempre en la cinematografia de Godard no podien faltar les referències al cinema, en un curiós diàleg on es discuteix entre el llenguatge literari i el llenguatge cinematogràfic. La pel·lícula és un autèntic calidoscopi que desborda imaginació i humor.

EL DIRECTOR:

El Director

Jean-Luc Godard (París, 1930) és considerat un dels directors més influents de la nouvelle vague, cultivant un cinema avantguardista i experimental respecte al muntatge que s'ha carateritzat per la seva irreverència i rebel·lia. Entre la seva extensa filmografia es poden destacar pel·lícules com À bout de souffle (1960), Pierrot le fou (1965), La Chinoise (1967) o més recentment Éloge de l'amour (2001).