26 de novembre 2008

Dimecres 26, 22h. (Foment Mataroní)

Les amants réguliers

(França, 2005)

Cartell

FITXA:

Director: Philippe Garrel

Guió: Philippe Garrel,

Marc Cholodenko i Arlette Langmann

Fotografia: Jean-Claude Vannier

Muntatge: François Collin i Philippe Garrel

Intèrprets: Louis Garrel, Clotilde Hesme, Éric Rulliat, Julien Lucas, Mathieu Jenet, Nicolas Bridet.

Durada: 178 min, blanc i negre

SINOPSI:

Fotograma

François, un jove i prometedor poeta, participa en la revolta dels carrers de París durant el maig del 68. Entre els fums i la confusió veu la bella Lilie, una jove estudiant que acabarà coneixent, un any després, en una festa a casa d’un amic. Entre ells naixerà l’amor que restaurarà la il·lusió després del desencant de la revolució perduda. El sexe, l’opi, la poesia i la pintura seran els nous territoris freqüentats pel nou grup de joves revolucionaris.

NOTES DE PRODUCCIÓ:

La llarga i misteriosa trajectòria cinematogràfica de Philippe Garrel viu, en aquest inici de mil·lenni un nou renaixement. El director gal, però, no ha deixat de practicar mai el seu estil críptic i contemplatiu. Però ara, amb el gran i unànime èxit de crítica i públic de Les amants réguliers, ha ascendit a l’olimp dels grans directors.

Garrel ha practicat, al llarg de la seva carrera, des de cinema aïllacionista fins al retrat de diferents passatges de la història mundial més recent. La parella, i la seva crisi, és el tema que més ha inquietat la seva pulsió cinematogràfica. Aquest tema també és present a Les amants réguliers combinat amb una revisió melangiosa del Maig del 68 francès que suposa una rèplica a Bernardo Bertolucci i la seva superficial Soñadores.

EL DIRECTOR:

El Director

Philippe Garrel (París, França, 1948) és una de les figures més independents del panorama cinematogràfic francès dels darrers 40 anys. És un descendent directe de la nouvelle vague però també està molt influenciat per Robert Bresson i Jean Eustache. Preocupat per les relacions de parella, la droga o la pròpia activitat cinematogràfica ha dirigit altres cintes com Le révelateur, Le lit de la vierge i Le berceau de Cristal.

Enguany ha presentat el seu darrer film: La frontière de l’Aube.