22 de novembre 2008

Dissabte 22, 22h. (Teatre Monumental)

Estómago(Brasil-Itàlia, 2007)


Cartell

FITXA:

Director: Marcos Jorge

Guió: Lusa Silvestre,

Marcos Jorge.

Claudia Da Natividade i Fabrizio Donvito

basat en un argument de Lusa Silvestre i Marcos Jorge.

Producció: Claudia Da Natividade,

Fabrizio Donvito

Marco Cohen i Gabriele Muccino

Intèrprets: João Miguel (Raimundo Nonato), Fabiula Nascimiento (Iria), Carlo Briani (Giovanni), Babu Santana (Bujiú), Zeca Cenovicz (Zulmiro), Paulo Miklos (Etcétera), Jean Pierre Noher (Duque), Alexander Sil (Lino), Marcel Szymanski (Valtão), Sidy Correa (Bocazas) i Rodrigo Ferrarini (Flacucho).

Fotografia: Toca Seabra

Direcció artística: Jussara Perussol

Muntatge: Luca Alverdi

Música: Giovanni Venosta

Vestuari: Marisol Grossi

Durada: 112 min, color

SINOPSI:

Fotograma

El món es composa dels que mengen i els que són menjats. Raimundo Nonato ha trobat una via alternativa: es dedica a cuinar. Primer cuina en un bar, després en un restaurant italià i, anualment, a la presó. Però, com ha acabat a la presó?

Raimundo cuina mentre aprèn a defensar-se i descobreix una sèrie de normes que utilitzen el benefici propi: abans o després el cuiner també vol la seva ració i ningú millor que ell sap quines porcions són més bones.

Fotograma

Estómago és un conte per adults que tracta els temes del poder, el sexe i la gastronomia.


NOTES DE PRODUCCIÓ:

El film de Marcos Jorge és una coproducció italo-brasilera que és tot un cant al bon menjar, a la nova cuina, a l’educació del paladar i que mostra el món culinari com una forma de tirar endavant. Joao Miguel interpreta Raimundo Nonato, i el segueixen actors com Carlo Briani o Fabiula Nascimento. Estómago és una bona pel·lícula, arriscada i divertida, que durant les seves dues hores de durada explica l’evolució des del punt de vista professional i personal de Raimundo i com aquest afrontarà els reptes que se li presenten. A molts els recordarà films com Un toque de canela o El Perfum per la seva fixació pel purisme en un dels plaers més bàsics com és el menjar i els olors. Marcos Jorge ha guanyat l’Espiga d’Or de la 53a Setmana Internacional de Cinema de Valladolid 2008 (Seminici) per decisió unànime del jurat. Així mateix, el protagonista del film, João Miguel, és premiat com a millor actor exaequo amb l’actor basc Unax Ugalde.

EL DIRECTOR:

El Director

Estómago és la primera pel·lícula del brasiler Marcos Jorge. Va estudiar periodisme a Brasil i cinema a Itàlia. La seves pel·lícules i vídeos han guanyat més de 50 premis internacionals. Les seves videoinstal·lacions han estat exhibides a França, Itàlia, Holanda i Japó. Ha dirigit documentals que han rebut bones crítiques com O Ateliê de Luzia i Brasil Rupestre. Tot i les seves incursions en el món del cinema, dels videoclips i dels documentals, és la seva faceta com a director d’anuncis publicitaris la més fructífera, en què ha treballat per a grans marques al Brasil i a tot el món, i ha guanyat importants premis com el Globo Networks “Professional of the Year” i dues medalles d’or a The New York Film Festival.