30 de novembre 2008

Diumenge 30, 19h. (Teatre Monumental)

Vals con Bashir

Waltz with Bashir (Israel, 2008).

Cartell

FITXA:

Director: Ari Folman

Producció: Ari Folman, Serge Lalou, Gerhard Meixner, Roman Paul i Yael Nahlieli

Guió: Ari Folman

Música: Max Richer

Muntatge: Feller Nili

Direcció artística: David Polonsky

Intèrprets: (veus) Ron Ben-Yisai, Ronny Dayag, Ari Folman, Dror Harazi i Ori Sivan.

Durada: 90 min

Web: www.waltzwithbashir.com

SINOPSI:

Fotograma

Ari va ingressar a l’exèrcit als 17 anys. El setembre de 1982 va arribar a l’oest de Beirut amb l’armada israeliana, just el dia en què va ser assassinat el president Bechir Yemayel, quan acabava d’ésser elegit. Quan va deixar la ciutat tres dies més tard, ja era una altra persona. Vint anys després, explica la seva història.

NOTES DE PRODUCCIÓ:

La pel·lícula és un documental animat a través de la tècnica de la rotoanimació (animació sobre imatges reals) sobre la matança de palestins a les ciutats de Sabra i Chatila. Segons el director, aquesta no és una pel·lícula política, sinó que vol convertir-se en la història personal d’uns soldats. Folman creu que l’animació és l’única manera d’explicar aquesta història de records, somnis, al·lucinacions i subconscients. El film compta amb testimonis reals dels soldats i explica els remordiments davant dels fets succeïts. Waltz with Bashir es va poder veure a la secció oficial de Cannes, ha guanyat 6 premis de l’Acadèmia de Cinema d’Israel i aspira a competir per l’Òscar al millor film de parla no anglesa.

EL DIRECTOR:

El Director

Ari Folman va néixer a Israel l’any 1962. Després d’acabar el servei militar i d’intentar fer la volta al món, va descobrir que la seva imaginació el podia portar pel camí del cinema i es va matricular a la universitat. Guionista de nombrosos films i episodis de televisió, es va inicar en la direcció el 1996 amb la pel·lícula Santa Clara que va guanyar el premi especial del jurat al festival de Karlovy Vary. Després va signar Made in Israel (2001) i, finalment, Waltz with Bashir.