06 de novembre 2005

Diumenge6 -Segona Sessió: Anita and Me



Anita and me
Metin Hüsseyin, Gran Bretanya, 2002
Diumenge 6, a les 8 del vespre

SINOPSI:
Meena és una espavilada noia de 12 anys d’una família d’immigrants Punjabis instal·lats a l’Anglaterra dels anys 70, i que viu envoltada de familiars i amics excèntrics. La seva vida donarà un gir de 360 graus quan Anita Rutter i la seva disfuncional família es traslladi a viure al barri. Anita representa tot allò que Meena voldria ser: rossa, extrovertida i extravagant. Per això, Meena farà tot el possible perquè Anita entri a la seva vida. No obstant, les hormones adolescents, l’arribada d’un germanet i el canvi d’escola no posarà les coses fàcils a les dues noies.

NOTES SOBRE LA PRODUCCIÓ:
Anita and me està basada en una popular novel·la de l’escriptora juvenil Meera Syal que retrata, amb un estil semblant al del film Oriente es Oriente, la vida dels immigrants hindús a l’Anglaterra de la dècada dels 70. Syal també ha estat l’encarregada d’escriure el guió, fet que garantitza la fidelitat de la pel·lícula a la història original. Partint del xoc de cultures entre hindús i anglesos i utilitzant la comèdia com a vehicle, Syal fa un retrat dels difícils anys de la adolescència de dues noies amb orígens i famílies totalment diferents i que estan unides per una forta relació d’amistat. Només l’aparició d’un noi, Neddy posarà cap per avall totes les creences i conviccions de les dues amigues.
El film ha estat rodat a Nottinghamshire per la seva similitud amb el lloc de naixement de l’escriptora, que va basar parcialment la novel•la en la seva vida. La majoria d’actors utilitzen l’accent de la zona anomenat “ black country” que també es troba present en el llibre de Syal. Anita and me ofereix, també, un viu i colorista retrat de la vida quotidiana en un poble anglès.
Els protagonistes estan interpretats tant per actors poc coneguts, com és el cas de Meena i Anita, que comparteixen pantalla amb actrius consagrades com la veterana Lynn Redgrave. La pròpia Meera Syal també es reserva una breu aparició en la pel•lícula, fent el paper d’una de les tietes de Meena.

DIRECTOR:
Metin Hüsseyyn prové del món de la televisió anglesa. Responsable de nombrosos programes, minisèries i shows còmics, ha dirigit, entre d’altres, The all new Alexander Sayle Show, el show de l’actor que interpretava al senyor Balowsky a la mítica sèrie Els joves i un dels seus guionistes.

FITXA TÈCNICA:
Director: Metin Hüsseyin
Guió: Meera Syal, basat en la seva novel•la
Producció: Paul Raphael
Fotografia: Cinders Forshaw
Música: Barry Blue, Lynsey de Paul i Nitin Swahney
Intèrprets: Chandeep Uppal (Meena), Kabir Bedi (Yeti) ,Max Beesley (Hairy Neddy), Sanjeev Bhaskar (senyor Kumar), Anna Brewster (Anita Rutter), Kathy Burke (senyora Rutter), Lynn Redgrave (senyora Omerod)
Durada : 92 min.

2 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.