19 de novembre 2007

Conferència del cineasta Lluís Josep Comeron


Durant el rodatge de Puzzle (1986). De esquerra a dreta , Patxi Andión, Lluís Josep Comeron i Antonio Banderas




Dimarts 20 de novembre a les 19.30h
a la sala polivalent de Can Xalant

El cineasta i escriptor mataroní Lluís Josep Comerón realitzarà una conferència a Can Xalant sobre el cinema com a producte artístic i com a vehicle d'idees i hàbits. Conseqüentment, com a empremta de la personalitat de l'autor i del seu entorn temporal.

Comeron s'incorpora al cinema professional a la dècada dels cinquanta.

Com a guionista escriu més de 25 pel·lícules, dels que es poden destacar Distrito V, La Cárcel de Cristal, La Máscara de Scaramouch, Estambul 65, Las Vegas 500 Millones i Verano para matar.

Com a director realitza els llargmetratges Escuadrilla de Vuelo(1963), Larga Noche de Julio (1974), Una Familia Decente (1978), Dos y Dos, Cinco (1981), La Rebelión de los Pájaros (1982), Un Genio en Apuros (1983), Puzzle (1986) y La otra cara de la luna (1999) així com els programes de televisió Any Sabàtic i Tardor perillosa.

Guanyador de diferents galardons (Premi de Cannes de Cine Amateur per Paréntesis; Premi Cercle d'Escriptors Cinematogràfics per Distrito V; Premi Ciutat de Barcelona de Cinematografia per Larga noche de julio; Premi internacional del Festival de Cinema per a la Joventut (Giffoni-Nápoles) per La Rebelión de los Pájaros.

Al llarg de la seva carrera, també ha mantingut una intensa activitat en l'àrea publicitària. Comerón va ocupar el càrrec de Director de Produccions Externes de la Televisió de Catalunya i actualment és el president de CinemaNet.

Activitat paral·lela a la Mostra Cinema de Nous Realitzadors de Mataró.