12 de novembre 2005

Dissabte12: My sassy girl (Korea del Sud)



My sassy girl (Yeopgijeogin geunyeo)
Kwak Jae-yong, Corea del Sud, 2001
Dissabte 12, a les 10 de la nit

SINOPSI:
Una nit, Kyun-woo es troba al metro una noia completament borratxa. Tot i que no la coneix de res, per atzar es veu empès a ajudar-la, i així és com s’acaba convertint en la seva parella. Però la relació no és fàcil perquè la noia, de caràcter molt fort i decidit, el sotmet a tota mena d’ordres i situacions ridícules que el jove aguanta sense protestar. En el fons, Kyun-woo intueix que la noia amaga, sota una façana de gran duresa, una profunda vulnerabilitat.

NOTES SOBRE LA PRODUCCIÓ:
Considerada la comèdia més important del cinema coreà i un dels seus títols més taquillers (cinc milions d’espectadors), My sassy girl s’ha convertit en una de les pel•lícules més influents a Corea i en un títol de culte per la seva encertada combinació de comèdia d’adolescents, melodrama romàntic i paròdia. El film es basa en la història real d’un universitari, Kim Ho-Sik, que explicava en un weblog la seva relació amb una noia. Les seves peripècies tenien tants seguidors que es van convertir en una novel•la d’èxit i posteriorment en pel•lícula. La pel•lícula està protagonitzada per dues joves estrelles coreanes, el cantant pop Cha Tae-Hyeon, i Jeon Ji-Heyon, una popular actriu de televisió. Sobre aquests dos expressius intèrprets recau tot el pes d’una pel•lícula que recorda en la seva primera part a screwball comedies clàssiques com ara La fiera de mi niña. Així, es mostren les situacions esbojarrades i ridícules a què la “noia desvergonyida” del títol sotmet al seu tímid company. La jove també escriu delirants guions de pel•lícules en les que s’imagina de protagonista, i que consistitueixen una divertida paròdia dels gèneres del cinema coreà. En la segona part, però, el film fa un gir cap al melodrama, on es desvetllen els sentiments reprimits i el costat més vulnerable d’una noia que només és dura en aparença. My sassy girl, que ha obtingut nombrosos guardons (entre els que destaca el premi del festival FantAsia), ha estat una de les primeres pel•lícules coreanes en les que Hollywood s’ha fixat per fer-ne un remake, i ja n’ha adquirit els drets la productora Dreamworks d’Steven Spielberg.

DIRECTOR:
Kwak Jae-Yong (Corea del Sud, 1959) va debutar en la direcció al 1989 amb la pel•lícula Dia lluvioso del color del agua. Després d’uns anys inactiu, va tornar a posar-se darrere les càmeres per dirigir My Sassy girl, considerada la comèdia romàntica més important del cinema coreà. Posteriorment ha dirigit un altre film, titulat Windstruck, que no va registrar el mateix èxit que el títol precedent.

FITXA TÈCNICA:
Director: Kwak Jae-yong
Guió: Kwak Jae-yong, basat en la novel•la de Kim Ho-Sik
Producció: Chul Shin
Fotografia: Kim Sung-bok
Música: Kim Hyun-seok
Intèrprets: Jeon Ji-Heyon (noia), Cha Tae-Hyeon (Kyun-woo)
Durada: 137 min.
Link d’interès: http://www.yupgigirl.com/