15 de novembre 2007

Inauguració: 4 meses 3 semanas 2 días, de Cristian Mungiu



FITXA:
Director: Cristian Mungiu
Guió: Cristian Mungiu
Fotografia: Oleg Mutu
Muntatge: Dana Bunescu
Intèrprets: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov, Alex Potocean, Adi Carauleanu
Durada: 113 míntus
Format: 35 mm

SINOPSI:

Otilia i Gabita comparteixen habitació en una residència d’estudiants. Les dues estudien a la universitat d’una petita ciutat de Romania en el transcurs dels última dies del comunisme. Otilia lloga una habitació en un hotel econòmic. Tenen una cita amb el misteriós senyor Bebe. Gabita està embarassada, l’avortament és il·legal i cap de les dues ha viscut una experiència semblant abans.

NOTES DE PRODUCCIÓ:

La pel·lícula ha guanyat la Palma d’Or del Festival de Cannes 2007 i el prestigiós premi Fipresci que atorguen els crítics.

“4 meses 3 semanas 2 dias” forma part d’un projecte més ampli titulat Relats de l’edat d’or, una història subjectiva del comunisme a Romania explicada a traves de les vivències urbanes. L’objectiu del projecte és parlar d’aquell període sense fer referències directes al comunisme, explicant diferents històries que
tinguin en la seva mirada les opcions personals en un temps d’infortuni, en el qual la gent va haver de viure com si fossin temps normals.

El guió es basa en un tipus d’experiència personal que no és habitual compartir, però el director va descobrir que es tractava d’una experiència viscuda per molta gent. El 1966 va ser imposada a Romania una llei que prohibia l’avortament. Això va provocar un increment de la població immediat, però quan va arribar el final de règim comunista més de 500.000 dones havien mort per avortar il·legalment.

EL DIRECTOR:

Cristian Mungiu (Lasi, Romania, 1968). Va estudiar literatura anglesa a la Universitat de Lasi i, posteriorment, direcció cinematogràfica a la Facultat de Cinema de Bucarest. Va exercir diversos oficis: professor, periodista de premsa, ràdio i televisió, i va ser ajudant de direcció. Després de llicenciar-se el 1998 va fer diversos curts. El seu primer llarg, Occident, es va estrenar en la Quinzena dels realitzadors del Festival de Cannes de 2002. Va cofundar Mobra Films en 2003.

PROJECCIÓ: dijous, dia 15 de novembre, a dos quarts de deu de la nit al Teatre Monumental

1 comentari:

Anònim ha dit...

ola k tal yu soy una xica de españa k los romanos me caen muy bien aun k se k son ladrone..... yu estoy enamorada de un romano y todo saves pero me ha gustado muxo la palicula y espero k segais de esta manera os kiero muxo