23 de novembre 2007

Dia 6: Talk to me




Talk to me
Estats Units, 2007

DIVENDRES 23, A LES 21:30H.

FITXA:
Director: Kasi Lemmons
Guió: Michael Genet i Rick Famuyiwa
Fotografia: Stephane Fontaine
Muntatge: Terilyn Shropshire
Intèrprets: Don Cheadle (Ralph Waldo “Petey” Greene), Chiwetel Ejiofor (Dewey Hughes), Martin Sheen (E.G. Sonderling), Cedric The Entertainer (Bob Terry), Bruce McFee (Guarda Presó) i Mike Epps (Milo Hugues)
Durada: 118 min, Color

SINOPSI:

Petey Greene és un exconvicte afroamericà sense pèls a la llengua que es va arribar a convertir en una icona de la ràdio americana als anys seixanta. Engrescat tant per la vibrant música soul de l’època com per una efervescent consciència social, Petey va provocar la controvèrsia en una emissora local de Washington de propietaris blancs. Confiant la seva carrera al seu amic, el productor Dewey Hughes, el seu estil radiofònic directe va donar ànims a la seva comunitat en un període tèrbol i revolucionari de la història nord-americana.

NOTES DE PRODUCCIÓ:

Talk to Me està basada en la vida del presentador de ràdio i televisió Ralph Waldo, Petey, Greene, un personatge de passat obscur que es va convertir en la veu representant de l’esperança per l’arribada d’una nova època per als americans d’origen africà. Des del seu programa de música soul fou un dels agitadors i lluitadors contra el segregacionisme del Washington de la dècada dels anys seixanta. Inicialment els seus comentaris antiracistes van provocar més d’un conflicte a l’emissora i els carrers, però la seva lluita va continuar provocant canvis socials. Petey Greene es va convertir en un ciutadà exemplar i va ser rebut, finalment, a la Casa Blanca.

El protagonista de Talk to Me és Don Cheadle, l’actor que va fer-se famós a partir del seu paper a la corprenedora Hotel Rwanda. Cheadle també ha aparegut a films com Crash, Operación: Swordfish i Ocean’s Eleven (i les seves dues seqüeles). Després de l’estrena als Estats Units de Talk to Me, Cheadle és un dels noms que més sona per a les candidatures als Oscars del 2007.

LA DIRECTORA:

Kasi Lemmons (Saint Louis, EUA, 1961) va debutar com a guionista i directora amb el film Eye’s Bayou (1997), que va obtenir l’Independent Spirit Awards a la millor opera prima. La seva pel·lícula següent, Muerte de un ángel, inaugura el Festival de Sundance del 2001. Com a actriu ha aparegut a films dirigits per Jonathan Demme, Spike Lee o John Woo.