18 de novembre 2006

Entrega de premis + Clausura


Juana Macías, directora de Frozen Souls, amb el productor Juan Moreno, recullen el premi del concurs de curtmetratges. Al seu costat, el vicepresident del Patronat de Cultura, Ivan Pera, i el membre de la comissió de cinema, Jacint Fornols.


Dos membres de l'Aula de Teatre van ser els encarregats de presentar l'acte d'entrega de premis.

Aquí teniu la notícia publicada a capgros.com:

Frozen Souls guanya el primer premi del Concurs de Curtmetratges

L'entrega dels guardons i la projecció de 'Grbavica' va tancar, dissabte 11, la XXVIII edició de la Mostra de Nous Realitzadors

L’entrega dels premis als guanyadors del Concurs de Curtmetratges va posar fi, el passat dissabte dia 11, a la XXVIII edició de la Mostra de Cinema de Nous Realitzadors. El curtmetratge Frozen Souls, de Juana Macías, va resultar el guanyador del primer premi del certamen. La directora, acompanyada del productor del film Juan Moreno, van recollir personalment el premi. Macías va destacar el paper dels festivals com un espai "on s’intercanvien moltes coses" i va afegir que la Mostra de Mataró era "un descobriment inesperat i agradable".

El jurat del X Concurs de Curtmetratges, integrat per Lluis Josep Comeron, Xavier Ribas, Franc Sellers, Pep Dardanyà i Anna Bruguera, van escollir el curt Éramos pocos, de Borja Cobeaga, com a guanyador del segon premi. D’altra banda, el curt d’animació Garto va aconseguir el premi del públic, atorgat per votació popular.

L’acte d’entrega de premis, que va comptar amb la col·laboració de membres de l’Aula de Teatre, va estar presidit pel vicepresident del Patronat de Cultura, Ivan Pera, acompanyat per un dels membres de la comissió de cinema, Jacint Fornols. Pera va tancar l’acte agraint als participants al concurs del curts “el seu exercici de creativitat” i va recordar que el cinema “no funciona si no es dóna la comunicació entre els creadors que intenten explicar una història i els curiosos que la volen sentir”. Els curtmetratges guanyadors es van projectar un cop finalitzada la pel·lícula de clausura, Grbavica.


I aquí us reproduim la notícia del Tot Mataró:



El curtmetratge Frozen Souls es va emportar el primer premi del jurat de la X Mostra de Curtmetratges. Es tracta d’un curt que presenta a tres homes parlant de "relacions difícils, i de pors" amb tres dones que no es veuen en cap moment. La mateixa directora, Juana Macías, i el seu productor van ser presents al Teatre Monumental per recollir el premi i agrair el reconeixement a un curt que com la mateixa realitzadora va reconèixer era “difícil de veure”. Ja es va veure, però, que per la reacció del públic, que ells mateixos van poder copsar, no deixa indiferent. Fa pensar.

I després de la bona notícia per la presència dels guanyadors, els assistents a la darrera sessió de la Mostra –molts menys dels que es podien esperar, potser pel fet de ser dissabte en comptes de diumenge– van poder assistir a la projecció del film que va tancar la XXVIII Mostra de Cinema de Nous Realitzadors de Mataró. La pel·lícula escollida per la comissió per tancar la cita anual amb el cinema, va ser el film “Grbavica” filmat en la Sarajevo actual, encara amb els efectes latents de la guerra. I després, com ja ve sent habitual es van veure els tres curts premiats, aquest cop amb els directors del curt guanyador a la sala.

Resta de premiats
A banda de Frozen Souls, el segon premi de la nit va ser per Éramos Pocos de Borja Cobeaga que va ser reconegut amb el segon premi del jurat. Per la seva part, el públic va decidir amb els seus vots donar el premi per votació popular al curt d’animació digital Garto de Luis Gómez Guzmán.