09 de novembre 2006

Eve and the Firehorse de Julia Kwan (9/11/06)




Eve and the firehorse
Canadà 2005

FITXA:
Director: Julia Kwan
Producció: Ives J. Ma, Erik Paulsson i Shan Tam


Guió: Julia Kwan
Fotografia: Nicolas Bolduc
Muntatge: Michael Brockington i Kerry Davie
Música: Mychael Danna i Rob Simonsen
Intèrprets: Phoebe Jojo Kut (Eve), Hollie Lo (Karena), Chester Chit-Man Chang (Frank), Vivian Wu (Mai Ling)
92 min. Format 35mm
Web: http://www.eveandthefirehorse.com
SINOPSI:
Eve és una nena de 9 anys nascuda en una família d’inmigrants xinesos que viuen a vancorver als anys 70. Ella va néixer l’any del cavall de foc, famós a la Xina perquè els nens que neixen sota aquest signe són nens problemàtics i ha estat educada en les creences de confuci i en antigues supersticions orientals. No obstant, quan a l’escola entri en contacte amb les creences catòliques, el seu món quedarà transtornat.

NOTES DE PRODUCCIÓ:
Eve and the fire horse és una pel•lícula que retrata amb fantasia i humor el xoc de dues cultures tant antagòniques com la xinesa i la catòlica que la propia directora va poder experimentar. A través de les experiències de les dues germanes protagonistes del film, Karena, la gran i Eve, la més petita, Julia retrata les diferents maneres d’enfrontar-se al xoc cultural de la inmigració en un moment on tot just els primers xinesos començaven a arribar a Vancouver.
Mentre Karena veu la religió com una manera d’integrar-se al seu entorn, i per això es refugia en el catolicisme i inicia un camí cap a la santedat, Eve intenta fer encaixar totes les creences xineses i catòliques en la seva manera d’entendreel món, un món format d’imatges fantàstiques on és possible veure ballar un vals entre Buda i Jesus.
Eve and the fire horse va guanyar el premi especial del Jurat al festival de Sundance d’enguany. També es va fer amb el premi del públic a la passada edició del Festival de cinema de Vancouver


DIRECTORA:
Julia Kwan es va donar a conéixer en el món del cinema amb els seus curts 10.000 desilutions. A aquesta la va seguir Three Sisters on a Moon Lake, que va guanyar el premi del públic al millor curt al festival de Toronto de l’any 2002. Eve and the firehorse és la seva primera pel•lícula