01 de novembre 2006

Brick, de Rian Johnson (3/11/2006)

Teatre Monumental: 3/11/2006 a les 22:00



Brick
Estats Units, 2005

FITXA:
Director: Rian Johnson
Guió: Rian Johnson
Fotografia: Steve Yedlin
Muntatge: Niki Mossböck
Intèrprets: Joseph Gordon-Lewis, Lukas Haas, Nora Zehetner, Noah Fleiss, Matt O’Leary,
110 min. Color

SINOPSI:
L’acció té lloc a l’institut i la barriada d’un poble del sud de Califòrnia. Brendan Frye és un jove intel•ligent que no li té por a ningú però que prefereix no relacionar-se amb ningú. Un dia, la seva exnòvia Emily, a la que no veia des de feia temps, li demana ajuda. Poc després, la noia apareix morta. Ajudat pel seu amic Brain, Brendan iniciarà una perillosa investigació que l’introduirà en una complexa trama de traficants de drogues, matons i dones fatals.

NOTES DE PRODUCCIÓ:
Brick és una original mostra de cinema negre protagonitzada per adolescents, en la que els protagonistes reciten diàlegs dignes de Dashiell Hammet vestits amb texans i bambes. La pel•lícula es basa tant en la tradició hard-boiled i el cinema negre clàssic, com en la raresa amagada de quotidianitat pròpia de l’imaginari de David Lynch, tot traslladat a un nou escenari, un institut i un veïnat modern a Califòrnia. El jove director Rian Johnson és també el guionista i el productor d’aquesta pel•lícula que va guanyar el premi especial del Jurat al festival de Sundance del 2005 per la seva originalitat, així com el premi a la millor opera prima al Festival de Sitges del 2006. Entre els seus protagonistes, destaca la presència de Josep Gordon-Levitt, protagonista entre d’altres de Mysterious Skin de Gregg Araki; i de Lukas Haas, que es va fer famós amb només set anys protagonitzant el thriller Único testigo.

DIRECTOR:
Rian Johnson (Maryland, Estats Units, 1973) es va graduar l’any 1996 l’Escola de Cinema i Televisió USC. Des de la seva època d’estudiant a l’institut ha dirigit diversos curts i cinema amateur. Brick és el seu primer llargmetratge.