16 de febrer 2011

MAMMUTH de Benoit Delépine i Gustave Kervern


Mammuth(França 2010)


Sinopsi:
Serge està a punt de jubilar-se, mentre està realitzant els tràmits comprova que els seus antics caps no van registrar la seva vida laboral i per poder aconseguir els diners que li correspon emprendrà un viatge cap als llocs on va tenir aquests treballs en la seva motocicleta Mamoth. Durant el viatge reprèn el contacte amb vells amics, familiars, excompanys de treball i recordarà el seu primer amor


Notes:
Els directors de la pel lícula provens de la TV on acumulen gran experiència com a guionistes i actors en programes satírics molt populars a França com Guignols de l'Info, Groland i Grolandsat. Mammuth suposa la seva quarta col.laboració en un llargmetratge.

Es tracta d'una comèdia àcida sobre un personatge que no és capaç d'adaptar-se als canvis de la societat actual i que explica la seva història al voltant de les tres dones que han marcat la seva vida: la seva esposa, la seva neboda i el seu primer amor de joventut a través fonamentalment de plans fixos i llargues preses seqüencials.

El film va ser seleccionada a la secció oficial del festival de Berlín i té diverses nominacions en els premis César entre les que destaquen les de millor pel·lícula i actor principal.


Fitxa tècnica
Directors: Benoit DeLépine, Gustave Kervern
Producció: GMT Productions & No Money Productions
Guió: B. Delépine, G.de Kervern
Fotografia: Hugues Poulain
Intèrprets: Gérard Depardieu, Yolande Moreau, Isabelle Adjani,Miss Ming
Durada: 92 min
http://www.youtube.com/watch?v=2lHNqIaSxb4