10 de novembre 2006

Los abandonados de Nacho Cerdà (10/11/06)

Teatre Monumental: 10/11/2006 a les 22:00
A més tindrem la presència del director Nacho Cerdà.



Los abandonados (The Abandoned)
Espanya, 2006

FITXA:
Director: Nacho Cerdà
Guió: Karim Hussain, Nachó Cerdà i Richard Stanley
Fotografia: Xavi Giménez
Muntatge: Jorge Macaya
Intèrprets: Anastasia Hille (Marie), Karel Roden (Nikolai), Valentin Ganev (Misharin), Paraskeva Djukelova (Olga Kaidavosky), Carlos Reig-Plaza (Anatoly)
94 min. Color

SINOPSI:
Marie està disposada a investigar en el seu passat fosc. Per això, decideix tornar a una vella granja de la Rússia rural que acaba d’heretar de la seva mare, a la que no va arribar a conèixer, i que ha mort en estranyes circumstàncies. A la casa, aïllada i misteriosa, Maria descobrirà un passat marcat per un terrible secret familiar que està a punt de repetir-se.

NOTES DE PRODUCCIÓ:
Nacho Cerdà explica que l’afecció pel cinema de terror li ve des de molt petit, quan amb només sis anys va veure Tiburón. “Des de que em vaig posar a dirigir, sempre torna amb força el record d’aquell terror de nen. Les emocions fortes em dominen i sens dubte, el cinema és el millor mètode per estimular-les”, confessa. Fruit d’aquest desig neix Los abandonados, pel•lícula en la que el realitzador català ha volgut evocar les pors de la seva infantesa, a la foscor, a la soledat i a la mort. Cerdà descriu el viatge a Rússia de la seva protagonista, Marie, com “l’inici de la seva propia destrucció. Aïllada en un país amb un idioma i una cultura estranys, una nació que va estar blindada pel comunisme i on tot allò estranger era una amenaça. Aquesta incomunicació serà la base per una atmosfera de malson, un laberint del que serà impossible sortir”.

DIRECTOR:
Nacho Cerdà (Catalunya) es va interessar pel cinema des de molt jove rodant pel•lícules en Super 8 i video. Després de llicenciar-se en Periodisme, va fer diversos cursos a l’Escola de Cinema de la Universitat del Sud de Califòrnia (USC), on va rodar el curt Aftermath, que li va donar fama internacional. Posteriorment va aconseguir gran ressò amb Días sin luz i Génesis. Los abandonados és el seu primer llargmetratge.