31 d’octubre 2009

:::mostra09::: LA PERDIDA DEL DIAMANTE LÁGRIMA



La pérdida del diamante lágrima /The loss of a teadrop diamond. Jodie Markell (EUA, 2008). VOSE, 102’

Fitxa tècnica
Directora: Jodie Markell
Guió: Tennessee Williams
Producció: Brad Michael Gilbert
Música: Jeanine Tesori
Fotografia: Giles Nuttgens
Muntatge: Susan E. Morse
Vestuari: Andrea Sweet, Ashlie Philastre, Chrisi Karvonides-Dushenko, Loretta Harper, Sandra Algood, Suzanne M.B. Chambliss
Intèrprets: Bryce Dallas Howard (Fisher Willow), Chris Evans (Jimmy Bobyne), Ellen Burstyn (Miss Addie), Ann-Margret (Cornelia), Mamie Gummer (Julie), Will Patton, Jessica Collins (Vinnie), Derrick Deniscola (Tommy), Trent Dee (Happy), Peter Gerety (Craig), Marin Ireland (Esmerelda), Zoe Perry (Mathilde)
Durada: 102min, color

Sinopsi
Al tornar d’una estada d’estudis a l’estranger, Fisher Willow (Bryce Dallas Howard), la filla d’un adinerat propietari de plantacions d’un poble del Mississippi, contracta Jimmy Dobyne (Chris Evans), un atractiu jove obrer, per a què es faci passar pel seu pretendent a les festes i actes socials. Amb el temps, Fisher se sentirà cada vegada més atreta per ell, tot i que ell no la correspondrà. La pèrdua del diamant en una de les festes serà el desencadenant de recels i desconfiances que posaran en perill la relació de la parella.
Notes de producció
Nominada al Golden Spike de 2008, aquesta pel•lícula és fruit d’un guió inèdit de Tennessee Williams ambientada al sur dels Estats Units a principis del segle XX. Amb una impecable posada en escena, tant pel que fa a l’ambient, com al vestuari, descriu els últims dies d’una societat a punt de transformar-se i que es resisteix a la modernitat. Destaca la feina de Giles Nuttgens com a director de fotografia, que ha sabut captar els impressionants paisatges del sud dels EUA.
La directora
La pel•lícula és el primer llargmetratge de Jodie Markell com a directora. Va dirigir i escriure el curtmetratge ‘Why I Live at the P.O.’ (1998). Com a actriu ha treballat en diferents pel•lícules com ‘El hijo del mal’ (2007), ‘El fin de la inocencia’ (2005), ‘Sweet Land’ (2005) i sèries de televisió.

En rigorosa estrena a Catalunya.



PROGRAMA COMPLET