18 de desembre 2010

Mataró recupera la Mostra de Cinema

MataróNotícies

Mataró recupera la Mostra de Cinema

Mataró recupera la Mostra de Cinema de Nous Realitzadors. Es farà del 17 al 20 de febrer al Teatre Monumental i es projectaran menys pel•lícules, però els organitzadors han assegurat que seran de “molta qualitat”. Manté el mateix format, però es dotarà d’elements que la potenciïn com activitats complementàries, i es publicitarà més per obrir-la a la ciutadania. Una de les estratègies serà, per exemple, programar pel•lícules de nous realitzadors durant la temporada de cinema del Monumental per anar acostumant a l’espectador i acabar amb la idea que "la mostra és per a quatre entesos", segons ha apuntat el membre de la comissió de la Mostra de Cinema, Jacint Fornols. Per la seva banda, el regidor de cultura, Sergi Penedès, ha apuntat que l’IMAC té clar que un dels principals reptes és, precisament, augmentar el nombre de públic de la Mostra.

Penedès i Fornols han anunciat la recuperació de la mostra durant la presentació de la temporada de cinema del Monumental, que programaran conjuntament l’IMAC i l’Associació Cultural Filmat. Les sessions seran els dijous a les 9 de la nit, i s’oferiran pel•lícules de cartellera en versió original subtitulada, documentals i també es recuperaran clàssics. La primera sessió serà gratuïta, el dia de Reis. El film serà Pa Negre, rodada parcialment a Mataró. De fet, Sergi Penedès ha explicat també que entre 2007 i 2010 s’han rodat 18 pel•lícules a la ciutat, a part de la sèrie La Riera.

L’oferta de pel•lícules en versió original anirà acompanyada sempre que sigui possible d’una activitat paral•lela batejada com “Parlem de la pel•lícula”, perquè algun dels protagonistes, el director o el guionista presentin el llargmetratge. Les entrades valdran 5,70 euros i 5,20 euros per als estudiants. També es pot comprar un abonament per a 6 sessions a 22,20 euros.