10 d’octubre 2005

La XXVII Mostra de Cinema pren forma

Notícia publicada al capgros.com:

La Mostra s’especialitza de forma definitiva en els nous realitzadors

En total s'hi podran veure 13 llargmetratges, dels quals més de la meitat seran preestrenes

per J.S. - 05/10/2005 12:39


Del 3 al 13 de novembre tindrà lloc al Teatre Monumental la 27a edició de la Mostra de Cinema, que aquest any passa a anomenar-se «Mostra de Cinema de Nous Realitzadors». El canvi de nom confirma l’aposta per l’especialització que fa el certamen i la voluntat de portar a la capital del Maresme aquelles pel·lícules que difícilment es projectaran a les sales comercials.

En aquest sentit, la programació de la Mostra destaca en aquesta edició per l’àmplia oferta de films inèdits al nostre país que es projectaran en primícia. En total es podran veure 13 llargmetratges, dels quals més de la meitat seran preestrenes. La majoria de pel·lícules seran primeres obres, així com segones i terceres pel·lícules de directors pocs coneguts i de diferents nacionalitats.

Cinema francès
La Mostra de Cinema de Nous Realitzadors s’inaugurarà el 3 de novembre amb la preestrena de la pel·lícula francesa L’Esquive, d’Abdellatif Kechiche, el film revelació a França, i que ha guanyat el darrer premi César, per davant d’altres títols com Los niños del coro i Largo domingo de noviazgo.

El cinema francès tindrà un pes destacat en la programació del certamen, ja que a banda de L’Esquive es podran veure el documental Le Mur i Depuis que Otar est parti. A més, també es dedicarà un cicle al cinema dirigit per dones.

120 curtmetratges
D’altra banda, també tindrà lloc el 9è Concurs de Curtmetratges. En aquesta edició s’han rebut un total de 120 curts, dels quals es triaran 12 finalistes que es projectaran abans del llargmetratge en cada sessió. Aquests finalistes optaran als premis de millor curt en 35 mm i millor curt digital, així com al premi del públic, que s’atorgarà per votació popular.

El cartell de la Mostra, obra de la dissenyadora Elena Filbà, és una claqueta formada per les paraules Mostra de Cinema de Nous Realitzadors en tons blancs i grocs, així com el perfil en blanc d’un cameraman sobre un fons negre.