03 de novembre 2004

L'oposició també hi fica cullerada

L'oposició carrega contra Graupera per la Mostra de Cinema

Els socis de govern donen suport a l'ecosocialista Jaume Graupera

per capgros.com - 30/10/2004 17:31

Els partits de l'oposició, CiU i PP, han manifestat la seva oposició a la política de l'ecosocialista Jaume Graupera respecte a la Mostra de Cinema. Ho han fet, però, per motius ben diferents. Així, si els nacionalistes demanen que el Patronat segueixi apostant pel certamen, els populars s'han manifestat partidaris d'acabar amb la Mostra.

La regidora de CiU Maria José Recoder ha assegurat que la intenció del PMC és eliminar l'actual model de la Mostra: "Tenim coneixement que els responsables de cultura consideren que la Mostra, tal com està ara no funciona i que volen canviar-la. La seva idea és allargar-la durant tot l'any", ha assegurat. A més, Recorder ha explicat que en la darrera Junta del Patronat de Cultura Graupera no va voler parlar del tema. Per CiU, la Mostra ha de continuar “entre altres coses perquè hi ha una comissió que porta molt temps treballant i això s’ha de valorar. No pot ser que s’assabentin per la premsa del que passa”, ha dit. Recorder afirma que CiU és partidària de mantenir qualsevol iniciativa cultural de Mataró i ha recordat que el Monumental no és el millor lloc per acollir la Mostra i ha emmarcat aquest debat dins el Pla d’Equipaments Culturals.

Per la seva part, el portaveu del Partit Popular, Paulí Mojedano, s'ha mostrat partidari de suprimir la Mostra: "El que no entenem nosaltres encara és com és que l’administració posa diners en una cosa que hi van quatre gats. Només cal mirar els números d’assistència mitjana. Hem de dedicar els recursos a coses més imaginatives”, ha apuntat. El regidor ha criticat durament la política cultural de Graupera: “La situació que hi ha amb la Mostra és un element més de desastre de política cultural d’aquest govern. En Graupera no té els criteris clars. Segons Mojedano, hi ha un excés de dirigisme per part del Patronat: “El problema és que ho fan tot amb temes ideològics i que no dialoguen amb la gent del sector”.

PSC dóna suport a Graupera i ERC demana reflexió
El soci majoritari d'ICV al govern mataroní, el PSC, ha tancat files amb Graupera per boca d'Ivan Pera: “Esperem que es faci la Mostra i que es faci l’avaluació junt amb la Comissió“, s’ha limitat a afirmar Ivan Pera en nom del PSC. Per la seva banda, el líder municipal d’ERC, Toni Civit, ha dit que «cal reflexionar sobre la Mostra i si és un element de projecció de la ciutat. Actualment el públic és molt reduït i per tant la projecció que fa és limitada. Cal plantejar-la diferent».

Des que Jaume Graupera va prendre el timó del Patronat de Cultura, ara fa un any i mig, l’ecosocialista, conscient de la migradesa de recursos municipals, ha parlat clarament de la necessitat de donar un cop de timó al certamen i el juliol passat va arribar a insinuar de suprimir-la si l’assistència de públic seguia com fins ara.