01 de novembre 2009

Recull de premsa 3

Recull de premsa de la Mostra de Cinema de Nous Realitzadors 2009

Mataró, escenari de pel·lícula

XXXI Mostra de Cinema

La Mostra tanca la 31a edició amb dues dobles sessions

En estrena exclusiva a Catalunya



Una pel·lícula rodada a Mataró, “Última Sesión”, tanca la Mostra

:::mostra09::: ÚLTIMA SESIÓN - CLAUSURA



Última sesión. Francesc Páez (Mataró, 2008). VO, 90’

Fitxa tècnica
Director: Francesc Páez
Producció: M. Carmen Sanfrancisco
Guió: Javier Rebollo, Lola Mayo
Intèrprets:Paco Morán, Carmen Paez, Rocío Berenguer, Marta Eres, Miguel de Molina, Iván Andrade, Katia Klein, Ruth Garcia, Enric Boixadera. Atlant Barbaflorit, Lourdes Folgarona
Fotografia: Ferrán Casterà
Muntatge: Eloi Tomàs
Vestuario: Marina Pineda y Elena Font
Maquillaje y peluquería: Laura Zamacois
Durada: 90 min, color

Sinopsi
El Monumental, un cinema de tota la vida, tanca les seves portes demà. La vida de Mauri, l’acomodador, s’enfonsa. Teresa segueix netejant i Carol, la taquillera, segueix enamorada en silenci de Bruno, el projeccionista. La darrera nit és llarga, el destí capritxós i els amics estan preparats per fer que aquest dia sigui quelcom inoblidable.

Notes de producció
‘Última Sessió’ es va començar a rodar a finals del 2007 en escenaris mataronins reconeixibles, com el cinema Foment, la plaça Gran, la plaça de Santa Maria o el restaurant Teulada del carrer de Sant Isidor. Aquesta és una història coral, centrada en diversos personatges relacionats i lligats emocionalment i físicament a una sala de cinema que tancarà les seves portes en breu.

El projecte compta amb el suport de la productora barcelonesa Activa Films i l’Ajuntament de Mataró, que té l’objectiu d’impulsar el sector audiovisual i convertir la ciutat en un plató de rodatge.


El director
El cineasta mataroní Francesc Páez, el qual ha destacat en la direcció de diversos curts, s’estrena en el llargmetratge amb la seva ciutat com a teló de fons. Páez, llicenciat en Sociologia i graduat en Cinema, dirigeix i guionitza una història coral amb un gran reclam: la presència del veterà actor Paco Morán en el repartiment.

Ara mateix es troba rodant amb l’actor Boris Ruiz un curtmetratge becat per Can Xalant Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró. L’obra, titulada “Ombres d’ahir”, és en un curtmetratge experimental, una manifestació artística a mig camí entre el curtmetratge clàssic de ficció i el videoart.

En rigorosa estrena a Catalunya.



PROGRAMA COMPLET